Lescott: "Het gaat niet om mij en Balotelli"

Olga Kroeders

Engeland treft zondag Italië in de kwartfinale van het EK. Joleon Lescott kijkt uit naar de ontmoeting met zijn ploeggenoot Mario Balotelli.

Engeland boekte gisteravond een benauwde zege op Oekraïne en plaatste zich zodoende als groepswinnaar voor de kwartfinale. Door de eerste plaats in de groep ontloopt de ploeg van bondscoach Roy Hodgson Spanje.

Tegen Italïe krijgt Lescott te maken met Balotelli, die afgelopen maandag op spectaculaire wijze zijn eerste doelpunt op het EK maakte tegen Ierland.

"Mario is een geweldige speler en we kennen elkaar goed van onze trainingen bij Manchester City. Maar Italië bestaat niet uit één persoon. Ze beschikken over erg veel kwaliteit", zei Lescott na afloop van Engeland - Oekraïne tegen Goal.com. "Ik weet niet of het mij gaat helpen dat ik hem goed ken. Het draait die wedstrijd niet om mij en Balotelli. Het gaat om Engeland tegen Italië."

Engeland had met Frankrijk, Oekraïne en Zweden pittige tegenstanders in de groepsfase. Uiteindelijk plaatsten The Three Lions zich relatief eenvoudig voor de kwartfinale. "Het is mooi om de groep te winnen. Mensen zijn blij dat we nu Spanje ontlopen. Maar Italië is ook een erg zware tegenstander. Bij iedere wedstrijd die je wint tank je vertrouwen. Sinds Roy Hodgson aan het roer staat is dat ook telkens gebeurd. We zijn nu moeilijk te verslaan. Dat geeft pas echt vertrouwen."