Verhuisde Zeeuwen laten huisdieren uitdrogen

Harry

In een woning in het Zeeuwse Westdorpe zijn een week geleden huisdieren aangetroffen die door uitdroging zijn overleden. De woning was niet bewoond. Navraag wees uit dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november waren verhuisd naar België met achterlating van al hun huisdieren. Sindsdien was er niet meer voor de dieren gezorgd.

De gemeente Terneuzen had een melding van stankoverlast gekregen, waarna in een hondenhok in de schuur overblijfselen werden gevonden van een dode hond en in een konijnenhok in de achtertuin de restanten van zeven cavia's. De kadavers zijn afgevoerd.

De voormalige bewoners hadden gehoord dat ze gezocht werden en meldden zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze gelijk aangehouden. Na een verklaring te hebben afgelegd mochten ze weer naar huis. De dames moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. In ieder geval moeten ze opdraaien voor de schoonmaakkosten.

Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Waar de tweede is gebleven is onbekend. Mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten, oppert de politie.