Ferrer gunt Nadal zijn successen

Peterselieman

David Ferrer vindt het niet erg dat hij meestal in de schaduw staat van zijn landgenoot Rafael Nadal. "Hij is misschien wel de beste tennisser aller tijden", vertelde de Spanjaard na zijn overwinning op Pierre-Ludovic Duclos (6-4 en 6-4) in de eerste ronde van de Unicef Open. "Hij maakt de sport populairder en daar profiteren we allemaal van."

Ferrer, de nummer zes van de wereld en in Rosmalen als eerste geplaatst, is bezig aan een uitstekend seizoen. Zijn plaats in de kwartfinale van de Australian Open en de halve finale van Roland Garros zijn daarvan de duidelijke bewijzen. "Ik weet dat ik moeilijk te verslaan ben. Maar ja, als je het tegen Nadal, Federer of Djokovic op moet nemen wordt het ook voor mij heel lastig."

Aan het toernooi van Rosmalen bewaart Ferrer prima herinneringen. In 2008 pakte hij er zijn enige titel op gras. De laatste twee jaar bleef het grasseizoen voor hem beperkt tot Wimbledon. "Ik vind het leuk om hier weer terug te keren", zegt Ferrer, die beweert niet enkel naar Brabant te zijn gekomen om zich op Wimbledon voor te bereiden. "Daar denk ik deze week helemaal niet aan. Ik wil hier gewoon de titel pakken."

Deze dagen is Ferrer niet alleen bezig met zijn eigen prestaties. Hij volgt ook met een schuin oog de verrichtingen van zijn landgenoten op het EK voetbal. Maandag zag hij Spanje dankzij een benauwde 1-0 zege op Kroatië de kwartfinale halen. "Ze speelden niet al te goed", geeft Ferrer toe. "Maar soms draait het in de sport nu eenmaal alleen om de overwinning."