Cavendish levert snelheid in voor Spelen

Peterselieman

Mark Cavendish verwacht dit jaar niet zo dominant te zijn in de massasprints in de Tour de France. De Britse wereldkampioen is vier kilo afgevallen om het parcours van de Olympische Spelen in Londen beter aan te kunnen. "Ik zal opnieuw etappes winnen, maar waarschijnlijk zijn het er geen vijf zoals vorig jaar", laat hij dinsdag weten.

Cavendish moet bij Sky het kopmanschap delen in Frankrijk met klassementsrenner Bradley Wiggins. Mede daardoor besloot hij zijn trainingsschema aan te passen. "Mijn sprint is iets minder nu ik lichter ben, maar de andere pure sprinters, zoals ik was, zullen er in Londen niet bij zijn in de finale."

Bovendien verwacht de 27-jarige Cavendish nog steeds een belangrijke rol te spelen in de Tour, die volgende week zaterdag begint. "Ik ben zo veel sneller dan de anderen, dat ik het mij kan veroorloven om een paar procent in te leveren."

Cavendish benadrukt dat zijn nieuwe trainingsaanpak alleen voor dit jaar is. "Dat is het zeker waard, vooral nu het team zich in de Tour richt op het algemeen klassement. De Spelen zijn mijn belangrijkste doel dit jaar. Dat het in eigen land is zorgt voor een extra motivatie."


Cavendish levert snelheid in voor Spelen (Foto: Novum)