Chinese internetgigant koopt aandeel Epic Games

Oscar.

De Chinese internetgigant Tencent heeft zich ingekocht in de Amerikaanse gamestudio Epic Games. Het Chinese bedrijf en de gamestudio, verantwoordelijk voor onder meer de Gears of War-reeks, gaan samenwerken. Details van de deal zijn niet openbaar gemaakt.

Tencent is een grote speler op de Chinese markt. Het bedrijf beheert sociale netwerken, gamewebsites, verschillende online spellen en webportalen. Het heeft meer dan 650 miljoen klanten.

Epic Games heeft studio's in de Verenigde Staten, Polen en China. Het bedrijf is bekend van de Gears of War- en Unreal Tournament-series. Daarnaast maakt het software om gemakkelijk mooie spellen mee te maken. Die wordt verkocht aan andere gamebedrijven.

Wat de twee bedrijven samen gaan doen, is nog niet bekend. Epic Games is de afgelopen jaren afgestapt van zijn voorliefde voor pc-games. Het bedrijf maakt onder meer spellen voor spelcomputers, tablets en smartphones. Het is daarom niet ondenkbaar dat Epic en Tencent samen gaan werken aan een online spel dat gebruikmaakt van de technologie van de gamestudio.


Chinese internetgigant koopt aandeel Epic Games