Tweede man vast voor mishandeling pubers Rotterdam

Redactie

De Rotterdamse politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de mishandeling, bedreiging en gijzeling van drie pubers tijdens de afgelopen jaarwisseling. De pubers hadden volgens de daders drugs gestolen. Een arrestatieteam hield de verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, maandagmiddag aan, meldt de politie dinsdag.

In de woning waar hij werd gevonden bleek ook een vuurwapen te liggen. De 20-jarige bewoonster van het pand is daarom ook aangehouden.

Twee jongens van 14 en een van 15 jaar staken op oudjaarsavond vuurwerk af in Rotterdam-West. Twee mannen beschuldigden hen er toen van een tas met een kilo drugs uit een Volkswagen Golf aan de Korenaarstraat te hebben gestolen.

De mannen namen de drie jongens mee naar een nabijgelegen parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg. Daar werden ze mishandeld. Een van hen wist te ontsnappen. De overige twee jongens werden meegenomen naar de woning van de ouders van een van hen aan de Heemraadstraat. Daar werden de ouders bedreigd.

Een jongen werd achtergelaten, de ander is nog even vastgehouden en werd vrijgelaten op de Nieuwe Binnenweg. In de zaak werd eerder al een 30-jarige man aangehouden. Hij zit nog vast.