'Bayern München sprak met Guardiola'

Jeffrey

Bayern München zou in de zomer van 2013, als coach Jupp Heynckes afzwaait, Pep Guardiola aan willen stellen als nieuwe trainer. De club zou hem al gesproken hebben.

Volgens Bild heeft de technisch-directeur van Bayern, Christian Nerlinger, een informeel gesprek gevoerd met Pere Guardiola, de broer en agent van de succescoach, in mei tijdens de Spaanse bekerfinale tussen Barcelona en Athletic de Bilbao. Eerder liet voorzitter Uli Hoeness zich al ontvallen dat hij de kans Guardiola te strikken niet onbenut wil laten, als hij tenminste Duits wil leren.

Guardiola liet eerder deze maand zijn FC Barcelona achter in de handen van zijn assistent Tito Vilanova na in vier jaar tijd onder meer drie keer Spaans kampioen en twee keer Champions League-winnaar te worden. Na deze prijzenoogst gaf hij aan een jaar rust te willen houden, alvorens hij aan een nieuwe klus begint. Dat zou dus in Beieren kunnen.

Volgens de boulevardkrant zou Nerlinger te horen hebben gekregen dat Guardiola 'in principe openstaat' voor een aanbod van de Duitse Champions League-finalist van dit jaar.