[Groep D] Vooruitblik: Zweden - Frankrijk

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond valt ook in groep D de definitieve beslissing welke landen doorgaan naar de kwartfinale. Frankrijk en Engeland zijn dichtbij, maar gastland Oekraïne mag zeker niet worden uitgevlakt. Zij hebben namelijk drie punten, waar de Fransen en Engelsen elk vier punten hebben. Hieronder volgt een vooruitblik op het duel tussen Zweden en Frankrijk.

Frankrijk lijkt een eenvoudige wedstrijd tegemoet te gaan. Zij nemen het namelijk op tegen het reeds uitgeschakelde Zweden. Toch zullen de Zweden zich niet zomaar bij een nederlaag neerleggen. De ploeg wil er alles aan doen om van de hatelijke nul punten af te komen. De ploeg verloor tijdens dit EK voetbal namelijk zijn twee groepswedstrijden.

Mocht Frankrijk de wedstrijd van Zweden winnen, dan ontwijkt het land wereldkampioen Spanje. Bij het behalen van de tweede plaats blijft het land echter nog even in Donetsk, het basiskamp van de afgelopen week. Bovendien tobt bondscoach Laurent Blanc nog over zijn opstelling, aangezien drie spelers op scherp staan.

Bij Zweden beloofde sterspeler Ibrahimovic dat de selectie er vol tegenaan zal gaan. Ondanks het feit dat de cijfers niet in het voordeel van de Noord-Europeanen zijn, wil het land toch proberen met minimaal een punt huiswaarts te keren. De laatste zege dateert namelijk van 15 oktober 1969.Vermoedelijke opstellingen:

Zweden:
Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson, Elm, Källström, Larsson, Toivonen, Rosenberg, Ibrahimovic
 
Frankrijk:
Lloris, Debuchy, Mexès, Rami, Clichy, Menez, Nasri, Diarra, Cabaye, Ribéry, Benzema