Partij Brinkman gaat Politiek Keerpunt heten

Redactie

De partij van voormalig PVV'er Hero Brinkman gaat Democratisch Politiek Keerpunt heten. Dat heeft Brinkman dinsdagochtend bevestigd.

Na zijn vertrek uit de PVV richtte Brinkman de Onafhankelijke Burger Partij (OBP) op, maar eerder deze maand werd besloten tot een fusie met Trots op Nederland, de partij van voormalig VVD-minister Rita Verdonk. Onderdeel van de afspraken was dat er een nieuwe partijnaam zou komen.

Brinkman maakte de nieuwe naam dinsdag officieel bekend op een persconferentie in Den Haag. Tegenover persbureau Novum Nieuws, dat de naam vrijdag al meldde, wilde Brinkman de naam eerder niet bevestigen.

Brinkman noemde de fusie historisch. "Nooit eerder hebben twee partijen op rechts besloten een fusie aan te gaan. Eindelijk kunnen we de verhalen over de versplintering op rechts tegenspreken." Volgens Brinkman is er een groot gat aan dat kant van het politieke spectrum en kan zijn nieuwe partij dat vullen. Hij verwacht minstens vijf zetels in de Tweede Kamer te halen.

Over twee tot drie weken komt het DPK met een verkiezingsprogramma. Daarin zal onder meer staan dat Nederland uit de euro moet en met andere rijke westerse landen een nieuwe muntunie moet vormen. Ook wordt er hard gewerkt aan een kandidatenlijst, zei Brinkman.