[Euro 2012] Uitslagen Groep C

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de laatste groepswedstrijden in Groep C afgewerkt. Spanje won met 0-1 van Kroatië, terwijl Italië met 2-0 van Ierland won. Daardoor plaatsen de Spanjaarden en Italianen zich voor de kwartfinales.

Spanje als groepswinnaar naar kwartfinales
De wedstrijd tussen de Spanjaarden en Kroaten kende een saai begin. Pas toen na ruim een half uur spelen het nieuws doorkwam dat de Italianen met 1-0 voorkwamen tegen Ierland, kwam het duel tot leven. Kroatië móest nu scoren om zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Na een uur spelen kreeg Kroatië via Rakitic een enorme kans, maar uit vrije positie kopte de Kroaat in de handen van Casillas. Twintig minuten later moest Casillas opnieuw redding brengen. Ditmaal pareerde de Spaanse goalie een uithaal van invaller Perisic.

Twee minuten voor tijd strafte Spanje de missers van de kroatien af. Jesús Navas tikte uit alle vrijheid de 1-0 binnen. De Spanjaarden gaan daardoor als groepswinnaar naar de kwartfinales en treffen daarin de nummer twee uit Groep D.

Lees hier het volledige verslag van Kroatië-Spanje.

Ierland zonder punten naar huis
Ierland heeft ook het derde groepsduel in Groep C zonder punten afgesloten. De Italianen waren een maatje te groot en wonnen met 2-0. Daardoor plaatsten de Zuid-Europeanen zich voor de kwartfinales.

Ierland begon overtuigend aan het duel, maar de ploeg van de Italiaanse bondscoach Trapattoni kon geen gevaar stichten voor het doel van Buffon. De Italianen kwamen echter na ruim een half uur op voorsprong via een kopbal van Cassano. Duff wist de bal nog wel uit het doel te werken, maar de bal had inmiddels de doellijn al gepasseerd.

Ook in de tweede helft was het Ierland dat met meer overtuiging speelde en Italië loerde op hun kansjes. Met een geweldige actie zorgde uiteindelijk Balotelli, die als invaller voor Di Natale in het veld kwam, voor de 2-0.

Lees hier het volledige verslag van Italië-Ierland.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Kroatië Spanje 0-1
Italië Ierland 2-0


Eindstand

# Team Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Spanje* 3 2 1 0 7 6-1
2 Italië* 3 1 2 0 5 4-2
3 Kroatië 3 1 1 1 4 4-3
4 Ierland 3 0 0 3 0 1-9

* geplaatst voor kwartfinales