Sander Vreeswijk in cassatie tegen vonnis zaak-Milly Boele

Redactie

Ex-politieagent Sander Vreeswijk gaat in cassatie tegen de achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging die hij een kleine twee weken geleden kreeg opgelegd voor de moord op Milly Boele. Vreeswijk is het niet eens met de veroordeling voor orale verkrachting, laat zijn advocaat Willem Jan Ausma maandag via Twitter weten.

Het gerechtshof in Den Haag achtte Vreeswijk begin deze maand schuldig aan verkrachting, terwijl de rechtbank in Dordrecht dit eerder niet voldoende bewezen vond. Vreeswijk voelt zich volgens zijn advocaat gesterkt in zijn opvatting dat hij niet schuldig is aan orale verkrachting van het meisje door de eerdere uitspraak van de rechtbank.

Eerder gingen zowel Vreeswijk als het Openbaar Ministerie in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. Het OM toonde zich na het vonnis van het hof nog tevreden.

De rechtbank had Vreeswijk eerder veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor moord, vrijheidsbeneming, aanranding en het verbergen van het lichaam van Milly Boele. Vreeswijk ging hiertegen in beroep, omdat hij wilde dat de tbs ongedaan zou worden gemaakt. Ook was hij het niet eens met de veroordeling voor moord. Hij stelde dat hij de daad niet had gepland, dus dat er geen sprake kon zijn van moord.

Vreeswijk gijzelde zijn buurmeisje in maart 2010. Na de verkrachting wurgde hij haar met zijn riem en begroef hij haar in zijn tuin. Bijna een week lang werd uitvoerig naar Milly gezocht. Ook Vreeswijk zocht mee. Nadat hij zich bij de politie had gemeld werd het lichaam van de 12-jarige Boele gevonden in zijn tuin.