Been nog op zoek naar verdedigers

Wessenator

RC Genk-coach Mario Been kijkt met de tevredenheid naar de aanwinsten voor komend seizoen. Toch verwacht hij zich nog op twee posities te versterken.

"Ik ben al tevreden met de aanwinsten", verklaart Been op de officiële website van Genk. "Er komen nog nieuwe spelers aan: vooral verdedigers. We zoeken nog een linksback en een rechtsback. Misschien komen er ook een centrale verdediger en een controlerende middenvelder bij."

De Belgische topclub hervatte maandag de groepstraining ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik heb een maand vakantie gehad en dat is lang genoeg", vindt de oefenmeester. "Ik had zin om vandaag weer op het veld te staan. We willen rustig beginnen, over twee weken begint het echte werk. We zijn nog bezig met drie à vier nieuwe spelers. Het duurt ietsje langer, omdat we niet meteen willen overschakelen op plan B of plan C."

Julien Gorius en Steeven Joseph-Monrose kwamen deze zomer al naar Genk. Kevin de Bruyne verliet de Belgen voor Chelsea. Naar verluidt zou ook Jelle Vossen nog een zomertransfer maken. "Jelle Vossen naar Club Brugge? Dat is lucht", reageert algemeen directeur Dirk Degraen. "Het kan wel dat er jongens zijn die zullen voelen dat ze niet veel zullen spelen. Dan kunnen we een transfer overwegen."