Inbreker die agent meesleurde langer vast

Redactie

De 29-jarige man die vrijdag in Boskoop een agent verwondde door hem tijdens een vluchtpoging mee te sleuren met zijn auto mag in ieder geval nog twee weken langer worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag maandag bepaald.

De man werd vrijdag betrapt bij een inbraak. De agent probeerde samen met een collega de verdachte, die toen de politie arriveerde net een huis verliet, aan te houden. De politiemannen probeerden te voorkomen dat de man vluchtte door in een open portier van de auto te gaan staan. Toen de man achteruit probeerde weg te rijden, werd een van de agenten enkele meters meegesleept.

De verdachte reed vervolgens vooruit, waarop de agenten het vuur openden op zijn wagen. De 29-jarige man bleef hierbij ongedeerd. Hij wist in eerste instantie te ontkomen, maar liet zijn auto even verderop achter en vluchtte een weiland in. Daar konden agenten die als versterking waren opgeroepen de man inrekenen. De agent raakte naar verluidt niet zwaargewond.