Peter R. de Vries hoeft dwangsom niet te betalen

Harry

Peter R. de Vries hoeft geen dwangsom van een half miljoen euro te betalen omdat hij vorige maand in een uitzending de naam van een man heeft genoemd die anoniem moest blijven. Volgens de rechtbank in Amsterdam maakte de misdaadverslaggever een vergissing en is de privacy van de man niet geschonden.

Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vorige maand dat De Vries alleen beelden van de arrestatie van twee mannen die waren ingehuurd voor een moord mocht uitzenden, als hij fictieve namen zou gebruiken. Omdat in de uitzending van 27 mei toch een keer een van de mannen bij naam werd genoemd, eiste het tweetal dat de dwangsom betaald moest worden.

De twee mannen waren ingehuurd om een escortbaas te vermoorden en maakten video-opnames van het overleg met de opdrachtgever. Die wilden ze aan De Vries verkopen, maar ze werden na het gesprek met de misdaadverslaggever aangehouden. De USB-stick met de beelden bleef achter bij De Vries, die er een kopie van maakte. De mannen maakten bezwaar tegen het uitzenden van de, in hun ogen gestolen, beelden.


Peter R. de Vries hoeft dwangsom niet te betalen (Foto: Novum)