[Groep C] Vooruitblik: Italië - Ierland

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond valt de beslissing in groep C. Ierland is al uitgeschakeld, maar de overige drie landen maken nog kans op de volgende ronde. Wie gaat het worden? Hieronder vind je de vooruitblik op de wedstrijd tussen Italië en Ierland.

Italië is vanavond afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Kroatië en Spanje. De Italianen gaan alleen door als er wordt gewonnen van Ierland én de uitslag in de andere wedstrijd géén gelijkspel is. Mocht dat wel gebeuren, dan worden de resultaten van de onderlinge wedstrijden belangrijk. De resultaten tegen Ierland tellen dan overigens niet mee.

De Italiaanse pers maakt zich voornamelijk druk over het negatieve scenario. Bondscoach Prandelli is in elk geval duidelijk: "Ik geloof niet dat er iets verdachts zal gebeuren. Wij gaan doen wat we kunnen, we moeten gewoon winnen."

Ierland heeft overigens ook een Italiaan aan het roer staan, Trappatoni. Ironisch genoeg zat hij in 2004 met hetzelfde probleem. Italië werd in dat jaar echter slachtoffer van een remise tussen Denemarken en Zweden (2-2).



Vermoedelijke opstellingen:

Italië:
Buffon, Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti, De Rossi, Pirlo, Marchisio, Motta, Cassano, Di Natale
 
Ierland:
Given, O'Shea, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff, Wheland, Andrews, McGeady, Keane, Walters