Spielberg wilde Twin Peaks-aflevering regisseren

Borizzz

Steven Spielberg was van een plan een aflevering van de mysterieuze tv-serie Twin Peaks te regisseren. Dat vertelt Harley Peyton, een van de scenaristen van de serie, aan het Amerikaanse filmweblog Brad Studios. "Hij was een groot fan van de serie", aldus de schrijver.

De regisseur was bevriend met Peyton. "Dus we gingen met hem zitten en hij vertelde dat hij zin had om een aflevering te regisseren." Spielberg was enthousiast over de serie vol absurde verhaallijnen en wilde de aflevering zo bizar mogelijk maken.

Spielberg zou aan de slag gaan met de eerste aflevering van het tweede seizoen. David Lynch, die de serie met Marc Frost had bedacht, had echter andere plannen. "Hij twijfelde niet eens en zei: Nee, nee, ik denk dat ik de eerste ga regisseren. Misschien kan hij later in het seizoen regisseren. En dat is er nooit van gekomen", aldus Peyton.

Twin Peaks begon in 1990 en was een groot succes op televisie. De serie van Lynch gaat over de FBI-agent Dale Cooper, een rol van Kyle Maclachlan, die de moord op tiener Laura Palmer onderzoekt. De serie eindigde na twee seizoenen.