Rooney: "Concurrentie is fantastisch"

donroyco

De Engelse vedette Wayne Rooney is blij dat hij weer opgesteld kan worden. De sterspeler van Manchester United ervaart de concurrentie in de aanval als een positief fenomeen. "Ik ben blij dat ik weer deel uitmaak van de ploeg en dat ik weer meedoe. De jongens hebben de ploeg in een geweldige positie in onze groep gebracht en hopelijk krijg ik de kans om te spelen."

"Ik zal proberen te schitteren en proberen ons door de groepsfase heen te helpen", zo meldt Rooney tegen Sky Sports News.

"Het gaat prima sinds ik bij de selectie zit en ik heb elke training meegedaan. Ik voel me goed, gereed en ik heb zin om weer het veld op te gaan. Ik vind het fantastisch dat onze ploeg spitsen heeft die veel scorend vermogen hebben. De aanvallers hebben het de afgelopen duels erg goed gedaan", zo vervolgde de sterspeler van Manchester United.

"Het is fantastisch dat ik deze concurrentie heb en ik weet dat ik mijn uiterste best moet doen om in de basiself te komen en te blijven. Dat is geweldig voor de hele ploeg", aldus Rooney, die zijn collega-spitsen Danny Welbeck en Andy Carroll erg hoog heeft zitten.

"Ik ken Danny erg goed op clubniveau en Andy is erbij gekomen en heeft het tot nu toe erg goed gedaan. Hij is een grote, ouderwetse nr. 9. Hij houdt de bal bij zich, scoort doelpunten en samen met Danny is het een uitstekende speler."

"We hebben vier goede spitsen die allemaal moeten strijden om één of twee plaatsen in het elftal. Als we erin komen, moeten we er zeker van zijn dat we goed spelen."

Wayne Rooney (Foto: Pro Shots)