Robben: "Je móét op voorsprong komen"

donroyco

Arjen Robben weet dat Nederland moet winnen van Portugal. Hij vertelt over de mogelijkheden en de gevaren. "Ik denk dat je er vol voor moet gaan om zo snel mogelijk op 1-0 te komen. Je móét op voorsprong komen, hoe dan ook. Kom je op achterstand, is het niet meteen inpakken, maar dan wordt het heel moeilijk."

"Als je met 1-0 de rust ingaat, heb je een stap gemaakt en moeten zij ook komen. Maar je moet ook waken voor een tegengoal. Je mág niet op achterstand komen", vertelt de vleugelaanvaller aan OnsOranje.

Uiteraard is de tegenstander onder de loep genomen. "De kracht ligt duidelijk voorin. Ronaldo en Nani op de flanken. Maar wij moeten goals maken. Volgens mij is dat wel mogelijk. De Denen maken er twee. Duitsland maakt er één. Je krijgt kansen tegen ze. Absoluut. Die moet je maken."

Hij weet hoe eventueel gevaar van de Portugezen voorkomen kan worden. "Kort op elkaar staan. Rugdekking geven. De jongens niet laten zwemmen. Dubbele dekking. Wat ze altijd bij mij doen, moeten ze nu bij die spelers doen. Kort houden. En als ze aangespeeld worden, dan moet je ze niet laten draaien zodat ze in vrijheid hun back kunnen opzoeken."

Arjen Robben, hier in actie tegen Duitsland, zegt: "Je móét op voorsprong komen". (Foto: Pro Shots)