Afellay: "Ik begrijp hoe de fans zich voelen"

Olga Kroeders

Ibrahim Afellay hoopt vurig op plaatsing voor de kwartfinale. De middenvelder hoopt dit vooral te doen voor de trouwe Oranje-aanhang. Hij snapt de onvrede bij het publiek.

Oranje kwam met hoge verwachtingen naar het EK toe. Het liep alleen allemaal anders. Tegen Denemarken werd verrassend verloren. Vervolgens was Duitsland te sterk. De equipe van bondscoach Bert van Marwijk moet nu met twee doelpunten verschil winnen van Portugal en hopen dat Duitsland weet te winnen van Denemarken. Afellay snapt de teleurstelling van de supporters.

"Het is heel teleurstellend dat we de eerste twee wedstrijden hebben verloren. Ik begrijp hoe onze supporters zich moeten voelen. We zullen er alles aan doen om verder te komen in het toernooi voor deze fans die achter ons zijn blijven staan", vertelt Afellay op de officiële website van de UEFA.

Het is 'do or die' voor het Nederlands elftal. "We hebben nog een kans om door te komen. We moeten deze met beide handen aangrijpen en we weten wat we moeten doen. Zelf met twee doelpunten verschil winnen van Portugal en hopen dat Duitsland wint van Denemarken."