Eriksen wil meer kansen creëren en beslissend zijn

Olga Kroeders

Ajacied Christian Eriksen is zelfkritisch. De jonge middenvelder van Denemarken erkent dat zijn prestaties op het EK nog niet indrukwekkend zijn geweest.

De jongeling ziet veel verschillen tussen het spelen van clubvoetbal en interlands. Tegen Oranje wist hij allerminst te imponeren, tegen Portugal speelde hij stukken beter. "Ik wil meer kansen creëren en beslissend zijn. In het duel met Portugal had ik een groter aandeel dan tegen Nederland", vertelt het talent tegenover Sky Sports.

"Het is anders als je speelt voor je nationale elftal dan wanneer je dat doet voor je club", vergelijkt hij de Deense ploeg met Ajax. "Je krijgt dan minder kansen", weet Eriksen.

Hij speelt vanavond met de Deense ploeg tegen Duitsland en er moet gewonnen worden om uitzicht te houden op de volgende ronde van het eindtoernooi.

In groep B maken alle landen nog kans op plaatsing voor de kwartfinale. Duitsland gaat aan de leiding met zes punten, maar heeft aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing. Nederland behaalde nog geen enkel punt en moet met twee doelpunten verschil winnen van Portugal. Het moet dan wel Duitsland zien winnen van de Denen.