Advocaat: "Speelden Grieken van de mat"

Olga Kroeders

Dick Advocaat is teleurgesteld met de uitschakeling van zijn Rusland door de 1-0 nederlaag tegen de taaie Grieken. "We hebben het met de 1-0 uit handen gegeven."

"We kunnen alles negatief gaan bekijken", aldus Advocaat na afloop, "maar we hebben goed gespeeld tegen Tsjechië en tegen Polen, vandaag hebben we ook weer goed gespeeld. We speelden die Grieken van de mat, zo heb ik het tenminste gezien. Wij geven die 1-0 weg en daar zijn we niet meer bovenop gekomen. Zij zijn meesters in het dood laten bloeden van een wedstrijd."

"We speelden best goed, vooruit, maar Griekenland verdedigde sterk", vervolgt Advocaat. "We moeten Griekenland respect geven, ze waren lastig om tegen te voetballen in de tweede helft." Advocaat en zijn manschappen kunnen na een flitsende start met de 4-1 overwinning op Tsjechië nu naar huis, vier punten zijn niet genoeg om de kwartfinales te bereiken.

Advocaat had zijn team eerder als outsiders getypeerd, een uitspraak die het elftal in de openingswedstrijd kracht bij zette. Veel kenners voorspelden Rusland een goed toernooi, maar de ploeg struikelt nu over Griekenland en Tsjechië, de ploegen die Poule A overleven.