'Mido onderweg naar Barnsley'

donroyco

Sky Sports weet te melden dat een overstap van de Egyptische spits Ahmed Mido Hossam naar Barnsley bijna afgerond is. Volgens het medium zal Mido alleen nog een medische keuring ondergaan en zal hij vervolgens op maandag worden gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van de Championship-club. Eerder werd reeds bekend dat The Tykes een poging zouden ondernemen om de Egyptische speler in te lijven.

De club heeft een akkoord bereikt met de aanvaller, die transfervrij mocht vertrekken. Hij nam aan het einde van het vorige seizoen afscheid van Zamalek, waar hij één jaar onder contract stond. De 29-jarige spits zal maandag medisch worden gekeurd en vervolgens zal hij zijn handtekening onder een éénjarig contract van Barnsley zetten.

Barnsley zal in dat geval alweer de elfde club zijn waarvoor Mido uitkomt. In het verleden stond de Egyptenaar bij Ajax te boek als een groot talent. Zijn kwaliteiten zijn echter niet uit de verf gekomen en zijn loopbaan stond vervolgens voornamelijk in het teken van problematische verhoudingen met zijn clubs.

Ex-Ajacied Mido is onderweg naar Barnsley (Foto: Pro Shots)