Patricio: "Ronaldo zal scoren tegen Oranje"

Frank (franklop)

Hoewel Cristiano Ronaldo tot dusver een lastig EK kent, is Portugal-doelman Rui Patricio ervan overtuigd dat de aanvaller het net zal vinden tegen Nederland. Portugal en Nederland treffen elkaar zondagavond in Charkiv. De sterspeler van Real Madrid valt tot dusver vooral op vanwege het aantal gemiste kansen, maar Patricio blijft vertrouwen houden in zijn ploeggenoot.

Volgens de doelman speelt Ronaldo ondanks zijn gebrek aan productiviteit nog altijd uitstekend en zullen doelpunten niet lang meer uitblijven. "Cristiano speelt altijd goed", aldus Patricio tegenover Uefa.com. "Dingen gaan niet altijd zoals ze moeten gaan, vooral niet wanneer het op afronden aankomt. Cristiano speelt echter nog altijd goed. Hij doet zijn stinkende best en ik weet zeker dat hij zondag zal gaan scoren."

Portugal kan tegen Nederland al aan een punt genoeg hebben, maar dan moet Duitsland wel winnen van Denemarken. Patricio ziet kansen. "We zullen deze wedstrijd op dezelde manier moeten benaderen als tegen Duitsland en Denemarken. We moeten alles geven, agressief zijn. We zullen er tot het einde in geloven dat we Oranje kunnen verslaan."