Van Marwijk: "Ik ga wel wat veranderen"

Wessenator

Bert van Marwijk voelt zich na de teleurstellende prestaties van Oranje in de EK-groepsfase gedwongen om wijzigingen in zijn elftal door te voeren.

"Voorin hebben we heel veel snelheid en creativiteit. Maar dat was er niet", doelt Van Marwijk op de verloren interlands tegen Denemarken en Duitsland. "Dat gebeurt in het voetbal. We hebben nu twee keer verloren, dus ik ga wel wat veranderen", verklaart hij aan de website van de KNVB.

Oranje verloor onverwachts met 1-0 van Denemarken en slaagde er niet in om buurland Duitsland op zij te zetten (2-1 verlies). Tegen Portugal wacht een lastige opgave. Alleen bij een ruime winstpartij en een nederlaag van Denemarken tegen Duitsland kan het Nederlands elftal zich nog plaatsen voor de kwartfinale van het EK.

Van Marwijk werd in de media bekritiseerd om zijn standvastigheid ondanks de teleurstellende prestaties. Tegen Portugal start hij naar verwachting met Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt in het basiselftal. Eerstgenoemde was in de eerste twee groepsduels veroordeeld tot een invalbeurt. Kuijt speelde alleen tegen de Denen als invaller mee.