[Groep D] Uitslag Oekraïne - Frankrijk

Olga Kroeders

Frankrijk heeft zijn tweede duel op het EK voetbal gewonnen. Na de 1-1 tegen Engeland, waren de Fransen vanavond Oekraïne met 0-2 de baas.

Toen de wedstrijd onder leiding van de Nederlandse arbiter Kuipers begon regende het hard en onweerde het. Het veld was daardoor nat waardoor er veel valpartijen plaatsvonden. Het onweer zat pal boven het stadion waardoor Kuipers de wedstrijd na een kleine vijf minuten spelen stillegde. Bijna een uur later werd de wedstrijd weer hervat.


Vanwege noodweer lag het duel bijna een uur stil (Foto: Pro Shots)

De eerste kans van het duel na de onderbreking was voor Frankrijk. Het schot van Benzema werd echter door Pjatov gepakt. Ook daarna waren het de Fransen die het gevaarlijkst waren. Menez leek in de zestiende minuut de 1-0 te maken, maar de treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de 25e minuut kreeg Oekraïne zijn eerste kans maar het schot van Jarmolenko ging net naast. Drie minuten later kreeg Frankrijk een erg grote kans op de 1-0 maar Menez schoot de bal tegen de keeper aan.

Sjevtsjenko was in de 34e minuut dichtbij een treffer. Hij nam de bal goed aan, maar het schot werd geblokt door de Franse keeper Lloris. Uit een vrije trap van Menez leek Mexès de 1-0 binnen te koppen maar Pjatov tikte de bal naast. Ook in de rest van de eerste helft bleven beide ploegen kansen krijgen maar de stand bleef 0-0.

In de 56e minuut scoorde Cabaye de 0-2 (Foto: Pro Shots)

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Frankrijk, maar Menez stuitte net als in de eerste helft op doelman Pjatov. In de rebound was het Sjevtsjenko die maar net over schoot. In de 53e minuut was het alsnog Menez die Frankrijk op voorsprong zette. Zijn schot liet doelman Pjatov nu wel kansloos. Drie minuten later werd het 0-2 toen Cabaye de defensie van Oekraïne verraste en de bal binnen schoot. In de 64e minuut was Cabaye dichtbij de 0-3 maar zijn bal ging op de paal.

Oekraïne wilde zich echter niet gewonnen geven en bracht een extra aanvaller in het veld. In de afwerking ging het echter telkens mis bij de Oost-Europeanen. Echte kansen kwamen er in het vervolg van het duel niet meer dat als een nachtkaars uitging. De eindstand bleef daardoor 0-2.

Oekraïne

0 - 2

Frankrijk

     53' Menez
 56' Cabaye
 
 Gele kaart: Selin, Timosjtsjoek, (Oekraïne), Menez, Debuchy, Mexès, (Frankrijk)
 
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Pjatov
Goesjev
Michalik
Chatsjeridi
Selin
Jarmolenko (Alijev/68)
Timosjtsjoek
Voronin (Devic/46)
Nazarenko (Milevskij/60)
Konopljanka
Sjevtsjenko
  Lloris
Debuchy
Rami
Mexès
Clichy
Cabaye (M'Vila/68)
Diarra
Nasri
Menez (Martin/73)
Benzema (Giroud/76)
Ribéry