Oerolgangers wacht nat Waddeneiland

Redactie

Het Oerol Festival op Terschelling maakt zich op voor een regenachtige opening van de 31e editie vrijdagavond. Bezoekers krijgen het advies vooral weerbestendige kleding mee te nemen. "Wees voorbereid op mogelijk onguur weer", zegt een woordvoerder. "Nog nooit hebben we een monopolie op een stralende zon gehad."

De organisatie meldt inmiddels ruim elfduizend toegangskaartjes te hebben verkocht voor het tien dagen durende openluchttheaterfeest op het Friese Waddeneiland. Vorig jaar waren 52 duizend theaterliefhebbers aanwezig bij een van de optredens van toneelgroepen en beeldend kunstenaars. Dit jaar moeten bezoekers entreebandjes kopen die toegang verschaffen tot het algemene festivalterrein. Daarnaast is een apart entreebewijs nodig om een voorstelling bij te wonen.

Weeronline.nl voorspelt voor de komende dagen wisselvallig weer op het eiland. Vrijdag trok een storing over het land die flinke regenbuien veroorzaakte. Voor zaterdag wordt een stevige noordwestenwind verwacht bij een temperatuur van 18 graden. Zondag gaat de wind liggen. De kans op regen wordt de komende dagen geschat op veertig procent of hoger.


Oerolgangers wacht nat Waddeneiland (Foto: Novum)