Opknapbeurt voor tenniscentrum US Open

Peterselieman

De Amerikaanse tennisbond USTA plant een flinke renovatie van het park in New York waar de US Open wordt gehouden. Het Louis Armstrong Stadium in het Billie Jean King Tennis Center wordt herbouwd en uitgebreid. Daardoor stijgt de capaciteit van tien- naar vijftienduizend zitplaatsen. Het Arthur Ashe Stadium, waar 25 duizend man in past, wordt niet aangepast. Er komt geen dak op.

De Grandstand, het derde stadion van de US Open met een capaciteit van zesduizend man, wordt in de donderdag bekendgemaakte plannen verplaatst om ruimte te maken voor de uitbreiding van het Louis Armstrong Stadium. Ook zeven andere banen worden verplaatst zodat de toeschouwers meer ruimte krijgen.

De verbouwing begint na de US Open van 2013. De laatste fase is het herbouwen van het Louis Armstrong Stadium. Dat gaat na de US Open van 2016 of 2017 van start en is voor het volgende toernooi afgerond. Een exact prijskaartje wil de USTA niet aan de verbouwing hangen, maar directeur Gordon Smith stelde wel dat de bond honderden miljoenen dollars uitgeeft.

Als de verbouwing klaar is kan de USTA per editie van de US Open honderdduizend extra kaarten verkopen. Ook kunnen meer banen op het park van televisiecamera's worden voorzien zodat de televisierechten meer opbrengen.