Srna: "We speelden fantastisch"

Frank (franklop)

De Kroatische aanvoerder Dario Srna is trots op hoe zijn elftal donderdagavond gelijkspeelde tegen Italië. Toch denkt hij dat er eventueel meer in had gezeten. "Ik denk dat wij dichter bij de overwinning waren", aldus Srna na afloop van het spectaculaire duel, dat na doelpunten van Andrea Pirlo en Mario Mandzukic op 1-1 eindigde.

Kroatië staat nu met vier punten eerste in de poule, maar had zes punten kunnen hebben volgens Srna. "Italië speelde beter in de eerste helft, maar in de tweede helft voetbalden wij fantastisch."

"We zetten druk op ze, we vielen aan en ik denk dat we de overwinning verdienden", vervolgde de rechtsback. "We hebben ontzettend veel zelfvertrouwen. Dit is een zware groep, maar ik denk dat we door kunnen gaan. Spanje? Ze zijn ook mensen van vlees en bloed, net als wij. We zullen tegen ze strijden."

Na de overwinning op Ierland en het gelijkspel tegen de Italianen heeft Kroatië een goede uitgangspositie, maar topfavoriet Spanje volgt als laatste hindernis op weg naar de kwartfinale