[Groep C] Uitslag Italië - Kroatië

Olga Kroeders

Italië en Kroatië hebben hun tweede wedstrijd op het EK gelijkgespeeld. In Poznan werd het 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Italianen. Uit de draai schoot Balotelli op doel maar de bal ging net naast. Ook in het vervolg waren de Zuid-Europeanen de betere ploeg. In de elfde minuut was Marchisio dicht bij een treffer maar doelman Pletikosa tikte de bal net over de lat. In de 16e minuut kreeg Balotelli wederom een kans maar ditmaal stuitte zijn schot op de vuisten van de Kroatische doelman.

Vreugde Andrea Pirlo na 1-0 (Foto: Pro Shots)


De Kroaten werden naarmate de wedstrijd vorderde een stuk sterker en Jelavic kreeg in de achttiende minuut een grote kans maar hij faalde in het afmaken. In de 33e minuut was het Cassano die zijn ploeg op voorsprong kon zetten, maar zijn schot ging naast. In de 37e minuut was het Marchisio die de tot dan grootste kans in de wedstrijd had maar hij faalde. Even daarna was het alsnog 1-0 voor Italië toen Pirlo vanuit een vrije trap over de muur het doel trof. Italië kreeg nog een aantal grote kansen maar de ruststand bleef 1-0.

Claudio Marchisio en Ivan Perisic (Foto: Pro Shots)

 

De twee ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De eerste kans in de tweede helft was voor de Kroaten. Het schot van Modric ging echter over. Het spel werd even stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Het eerste kwartier van de tweede helft kwamen de Italianen amper uit. In de zestigste minuut was het wederom Balotelli met een kans maar de doelman stond in de weg.

In de 71e minuut werd de 1-1 gescoord. Door een Italiaanse verdedigingsfout kon Mandzukic de bal binnen schieten. Even daarop moest het duel wederom worden stilgelegd omdat er op een deel van het veld door vuurwerk amper zicht was. Ook in de rest van het duel bleven beide ploegen gevaarlijk. Echt grote kansen waren er echter niet meer waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Italië

1 - 1

Kroatië

 39' Pirlo    72' Mandzukic
 
 Gele kaart: Motta, Montolivo, (Italië), Schildenfeld, (Kroatië)
 
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Buffon
Bonucci
De Rossi
Chiellini
Maggio
Marchisio
Pirlo
Motta (Montolivo/63)
Giaccherini
Balotelli (Di Natale/70)
A.Cassano (Giovinco/83)
  Pletikosa
Srna
Corluka
Schildenfeld
Strinic
Rakitic
Vukojevic
Modric
Perisic (Pranjic/68)
Mandzukic (Kranjcar/90+5)
Jelavic (Da Silva/83)