Echtgenoot spoort Milla Jovovich aan tot echt slaan

Borizzz

Regisseur Paul Anderson moest zich de longen uit het lijf schreeuwen om zijn vrouw Milla Jovovich tot actie te dwingen op de set van Resident Evil: Retribution. De 36-jarige Oekraïense had grote moeite om stuntmensen werkelijk te slaan. In de vijfde film in de reeks is ze wederom te zien als de spijkerharde Alice die het opneemt tegen een leger zombies.

Door de moderne 3D-projectie is duidelijk te zien wanneer een acteur 'mis' slaat, dus moeten stuntmensen tegenwoordig echt geslagen worden. "Ik durfde dat niet, het ging tegen alles in wat ik als actrice gewend was", zei Jovovich donderdag tijdens een persconferentie.

Maar Anderson was onverbiddelijk. "'Sla hem nou maar! Schop hem tegen z'n hoofd!', zei hij. Maar ik verkrampte bij elke beweging", vertelt de actrice. "Het heeft dagen geduurd voordat het er enigszins realistisch uit zag."

De doorbraak kwam toen zelfs de stuntmensen ongeduldig werden. "Op een gegeven moment zei zo'n stuntman tegen me 'Schop me nou maar, ik kan het hebben, ik was vroeger marinier'. Toen ging ik los", zegt Jovovich.

Veel van de actiescènes komen uit de koker van de actrice. "Ik heb de meest ranzige nachtmerries over zombies", geeft Jovovich toe. "Daar komt ook die duik van een wolkenkrabber in deel 4 vandaan. Toen ik dat droomde, wist ik dat die duik in de film moest komen."

Resident Evil: Retribution draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.


Echtgenoot spoort Milla Jovovich aan tot echt slaan (Foto: Novum)