FOK!filmtips van de dag: Godzilla

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Godzilla 1

Vandaag zijn er weer een behoorlijk aantal films op de televisie te aanschouwen. Altijd fijn voor de mensen die er niet zo nodig op zitten te wachten om 22 mannen achter een bal aan te zien rennen. Zo komt om 20.30 uur de thriller Out Of Time, met Denzel Washington en Eva Mendes, op Net5, zien we op RTL7 de sciencefiction film Lost City Raiders en kunnen liefhebbers van komedie terecht op RTL5 die The Ringer, met onder meer Johnny Knoxville op het programma heeft staan.

Godzilla 2
Grom.

De FOK!filmtip van de Dag is echter Godzilla geworden. Deze film werd ons ook aangeraden door FOK!ker Phrostbite waarvoor onze grote dank. Ja FOK!kers, jullie kunnen invloed hebben op de filmtip. Een simpele DM naar ondergetekende is voldoende. Godzilla is een heerlijk stuk cineastisch spektakel van de van rampenfilms bekende regisseur Ronald Emmerich. In de monsterlijk fijne film uit 1998 zien we een moderne bewerking van de legendarische film Gojira van Ishirô Honda uit 1954.

Nadat er jarenlang atoomproeven in de Stille Oceaan zijn gedaan is het monster Godzilla ontstaan. Het humeurige beest is op weg naar New York om de metropool van het aardoppervlak te vegen. Maar uiteraard laat de mensheid dit niet zo maar toe en stuurt een team op de overmatige hagedis af. Zal het ze lukken om het monster tegen te houden? Je kan het zien op Veronica om 20.30 uur.

Godzilla 3
Godzilla, de vleesgeworden droom van elke pedicure.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Veel filmkijkplezier toegewenst!