Redknapp hunkert naar nieuwe baan

Rosario

Harry Redknapp, die gisteravond door Tottenham Hotspur is ontslagen, heeft zin om aan de slag te gaan bij een nieuwe club. Na vier jaar trouwe dienst moest hij gisteren vertrekken bij de ploeg uit Noord-Londen, die aan het eind van het seizoen enkele teleurstellende resultaten boekte.

Tottenham verspeelde de derde plaats in de Premier League, en eindigde uiteindelijk als vierde. Doordat stadsgenoot Chelsea de Champions League won moet zij haar titel in die competitie verdedigen, en mocht de nummer vier van Engeland niet op het hoogste Europese niveau spelen.

Redknapp wil niet bij de pakken neer gaan zitten. "Je kan niet gaan zitten mokken," aldus de 65-jarige trainer. "Ik hou van voetbal. Elke baan past mij. Ik denk niet dat het einde van mijn carrière nadert. Alex Ferguson is in de zeventig en is nog steeds de beste trainer ter wereld. Ik ben zo fit als een hoentje."

Ook over zijn tijd bij de Spurs blijft de Londenaar positief. "Ik heb vier fantastische jaren gehad bij Tottenham en heb van elke minuut genoten. Het had niet beter  voor me kunnen gaan. De mensen die eigenaar zijn van de club maken de beslissingen, dat is hun goed recht. Ik koester geen wrok. Ik maak me geen zorgen over wat had kunnen zijn."

Onder Redknapp bereikte Tottenham voor het eerst de Champions League. In het seizoen 2010-2011 werden de kwartfinales bereikt.

RedknappRedknapp wil meteen weer aan het werk (Foto: Pro Shots)