Groningen trekt Bizot en Magnasco aan

Peterselieman

FC Groningen heeft zich voor het nieuwe seizoen flink op de transfermarkt geroerd. De nieuwste aanwinsten voor de noordelijke ploeg zijn doelman Marco Bizot en rechtsback Stefano Magnasco.

Na het vertrek van doelman Brian van Loo moest Groningen op zoek naar een vervanger. Hierbij kwamen de Groningers uit op Bizot die overkomt van Ajax waar hij nog een contract voor één seizoen had. De 21-jarige goalie speelde het afgelopen seizoen in de Jupiler League voor SC Cambuur waar hij een goede indruk achterliet.

Magnasco is een 19-jarige rechtsback uit Chili. Hij komt over van Universidad Católica voor een bedrag van een half miljoen euro. Hij stond ook in de belangstelling van onder meer Chelsea en Udinese. Voor hem ligt een contract voor vier tot vijf seizoenen klaar in de Euroborg.

Eerder trok Groningen al met Robbert Maaskant een nieuwe trainer aan en werden de spelers Michael de Leeuw (De Graafschap), Paco van Moorsel (FC Den Bosch), Mitchell Schet (RKC Waalwijk), Género Zeefuik (N.E.C. Nijmegen) en Filip Kostic (FK Radnicki) vastgelegd.