Löw: "Oranje na een uur kapot"

Olga Kroeders

Duitsland staat met één been in de kwartfinale na de 2-1 zege op Nederland. Een remise tegen Denemarken volstaat voor de ploeg van Joachim Löw.

De bondscoach was logischerwijs tevreden met de tweede zege in de groepsfase van het EK. "De temperaturen waren extreem, terwijl de wedstrijd van beide kanten heel intensief was. We waren voorafgaand aan het duel vastbesloten om de tweede overwinning te boeken. We willen graag groepswinnaar worden, zodat we in Gdansk kunnen blijven", aldus Löw.

"Nederland begon goed aan de wedstrijd en kreeg twee mogelijkheden, maar verder zorgde onze defensie ervoor dat er weinig kansen meer waren en kwamen we nauwelijks meer in de problemen. Ik had het gevoel dat Nederland na een uur fysiek helemaal kapot was."

Twee spelers sprongen volgens Löw in het oog: Mario Gomez en Bastian Schweinsteiger. "Mario is altijd al een vechter geweest en lag enkele tellen op de grond, maar wist zich weer op te richten met twee geweldige doelpunten. Bastian wordt iedere wedstrijd beter, is steeds meer aanwezig en omdat hij fysiek sterker wordt wint hij vaker meer duels."