Gomez: "Ongelofelijk dit"

Olga Kroeders

Mario Gomez dompelde Nederland met twee fraaie treffers in rouw (1-2). De spits erkent dat Duitsland op de juiste weg is.

Hoewel Nederland het meeste balbezit had, trok Duitsland toch redelijk gemakkelijk aan het langste eind. De ploeg stond halverwege op een comfortabele voorsprong dankzij twee fraaie treffers van Mario Gomez en kreeg het ook na de aansluitingstreffer van Robin van Persie zelden lastig. Na twee overwinningen op rij zijn de Duitsers al bijna verzekerd van de kwartfinales.

"Ongelofelijk, het was niet makkelijk om de tijd uit te spelen. Het leek wel of de klok stil stond. Nederland heeft goed naar voren gespeeld, maar we wisten dat we met Manuel Neuer een betrouwbare steunpilaar hebben", aldus de matchwinner tegen diverse aanwezige media. "We moeten realistisch blijven. We hebben een sterke start gemaakt in dit toernooi, met twee overwinningen tegen twee sterke tegenstanders. Dat is gewoon geweldig. Er is echter nog een lange weg naar de finale."

Ook Schweinsteiger toont zich opgelucht. "Tegen Portugal was het zeker niet makkelijk om te winnen. Ook daar speelden we goed, al waren we toen een stuk minder offensief. We moesten hard werken om te winnen tegen Nederland, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. We hebben nu de tweede stap gezet en krijgen nu Denemarken. Ook die willen we winnen."