[Euro 2012] Uitslagen groep B

Peterselieman

Vanavond werd in groep B de tweede speelronde afgewerkt. Nederland verloor met 1-2 van Duitsland en heeft nog een kleine kans op de kwartfinales. Er moet dan wel van Portugal gewonnen worden dat Denemarken met 3-2 versloeg.

Portugezen krijgen Denen op de knieën

Portugal heeft voor plaatsing voor de kwartfinales van het EK goede zaken gedaan door Denemarken te verslaan. In een spannend duel kwamen de Portugezen op 0-1 door een rake kopbal van Pepe uit een hoekschop. Helder verdubbelde na een voorzet van Nani nog voor rust de score. Toch zou dit niet de ruststand worden, want tegen de verhoudingen in kopte Bendtner de Denen terug in de wedstrijd: 1-2.

De tweede helft beloofde voor de toeschouwers veel, al had Cristiano Ronaldo vlak na de pauze het duel in het slot kunnen gooien. De sterspeler van Real Madrid faalde echter oog in oog met doelman Andersen. Bendtner was dichtbij de gelijkmaker, maar de Portugezen leken de situatie onder controle te hebben. Toch scoorde de Deense aanvaller via een raakgekopte voorzet. Beide teams gingen in de slotfase vol voor de zege, waarbij Portugal via Varela uiteindelijk de gelukkige ploeg was: 2-3.

Lees hier het gehele verslag nog eens na.

Gomez velt Nederland

Nederland kwam tegen Duitsland sterk uit de startblokken met twee goede mogelijkheden voor Van Persie. De Duitsers speelden gegroepeerd, waardoor de Nederlandse aanval het lastig had. De Oosterburen zochten waar het kon de aanval en in de 23e minuut was Mario Gomez bij een van deze uitvallen trefzeker door het hart van de verdediging te doorklieven. De spits verdubbelde nog voor rust de score, nadat een minuut eerder Maarten Stekelenburg nog knap gered had.

Bondcoach Van Marwijk greep in de rust in en bracht Van der Vaart en Huntelaar. Duitsland bleef de bovenliggende partij en was zelfs enkele malen dichtbij de 3-0. Halverwege de tweede helft nam Nederland het initiatief over en scoorde via Van Persie de aansluitingstreffer. Nederland ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de Duitsers lieten het niet meer zo ver komen: 1-2.

Lees hier het gehele verslag nog eens na.


Uitslagen groep B

Thuis Uit Uitslag
Denemarken Portugal 2-3
Nederland Duitsland 1-2


Stand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Duitsland 2 2 0 0 6 3-1
2 Portugal 2 1 0 1 3 3-3
3 Denemarken 2 1 0 1 3 3-3
4 Nederland 2 0 0 2 0 1-3


Programma laatste speelronde

Datum Thuis Uit
17/06, 20:45 uur Denemarken Duitsland
17/06, 20:45 uur Portugal Nederland