Di Montezemolo: "Kosten snel terugdringen"

Peterselieman

De stand van de wereldeconomie baart Ferrari-president Luca di Montezemolo zorgen, zoveel zelfs dat hij oproept om in de Formule 1 snel nog meer dan nu op de kosten te gaan besparen. Eerder waren de Italianen nog fel tegenstander van een kostenreductie.

Di Montezemolo: "Het gaat niet goed met de wereldeconomie en vooral in Europa is de situatie zeer ernstig. Dat is iets wat de Formule 1 niet mag negeren. Er is geen tijd meer te verliezen. We moeten de kosten snel verder zien terug te dringen. Ferrari is het met de FIA eens dat er drastische maatregelen nodig zijn. We kunnen het ons niet langer permitteren om hierover lange onderhandelingen te voeren. Dit is een zaak die direct en op het hoogste niveau moet worden aangepakt."

Di Montezemolo weet negen medestanders aan zijn zijde. Alleen de Red Bull-teams Red Bull Racing en Toro Rosso zijn het niet eens met de manier waarop de kostenreductie in de Formule 1 tot stand moet komen. Zij hekelen de rol die autosportfederatie FIA in het proces zal moeten gaan spelen.