[Groep B] Vooruitblik: Portugal - Denemarken

Sjors (Sj0rSz)

Portugal heeft vanavond een pittige kluif in de wedstrijd tegen Denemarken. Deze wedstrijd staat voor 18:00 uur op de rol en moet de Portugezen de eerste drie punten van het EK voetbal brengen.

Portugal en Denemarken hebben inmiddels een aardige geschiedenis opgebouwd. Zo zaten de twee landen tijdens de kwalificatie voor het EK voetbal bij elkaar in de groep, wat ook tijdens de kwalificatie voor het WK het geval was. In beide gevallen werden de Denen groepswinnaar, dus de Portugese formatie weet wat het kan verwachten.

Cristiano Ronaldo lijkt bij Portugal nog op schot te moeten komen. Tijdens de aanloop naar het EK voetbal scoorde hij niet en ook in de groepswedstrijd tegen de Duitsers wist hij het net niet te vinden. Saillant detail; in de Spaanse competitie trof hij meer dan 40 keer doel.

De Denen zijn overigens niet bang voor het spel van Ronaldo. "Hij heeft unieke kwaliteiten, maar we hebben eerder laten zien dat we hem aankunnen. Ik geloof dat we Portugal opnieuw kunnen verslaan", liet een strijdlustige Kjær weten.

Krohn-Dehli kroonde zich in de wedstrijd tussen Denemarken en Nederland tot Man van de Wedstrijd door de enige goal voor zijn rekening te nemen. Hierdoor liep Oranje tegen een verrassende nederlaag aan.



Vermoedelijke opstellingen:

Denemarken:
Andersen, Jacobsen, Kjær, Agger, Kvist, Silberbauer, Zimling, Eriksen, Rommedahl, Krohn-Dehli, Bendtner

Portugal:
Patrício, Pereira, Pepe, Alves, Coentrão, Meireles, Veloso, Moutinho, Nani, Postiga, Ronaldo


Ronaldo, Lopes en Quaresma tijdens de training (Foto: Pro Shots)