Belastingdienst weigert plan Rangers

Olga Kroeders

Een plan van Glasgow Rangers om met de crediteuren een vrijwillige afbetalingsregeling te treffen lijkt gedoemd te mislukken. De Britse belastingdienst, één van de grootste crediteuren van de Schotse voetbalclub, stemt niet in met het plan van de beoogde eigenaar Charles Green. Dat meldt de BBC vandaag. Een claim van de belastingdienst leidde in februari tot de financiële problemen voor de club.

In het plan zouden de crediteuren voor iedere euro die de Rangers schuld hebben nog maar negen cent terugkrijgen. Green hoopt dat de crediteuren donderdag tijdens een vergadering op Ibrox Park akkoord gaan. Zodra dat gebeurt kan de surseance waarin de club zich al maanden bevind worden opgeheven.

Green moet volgens de overnameovereenkomst nu het bedrijf Rangers overnemen en ook de activa opkopen voor 5,5 miljoen pond. Daarmee kan hij een nieuwe club starten die van de elf andere ploegen in de Schotse Premier League toestemming nodig heeft om het oude Rangers te vervangen. Als nieuwe club mag Rangers vermoedelijk ook drie jaar geen Europees voetbal spelen