Benzema: "Spelen beetje zoals Spanje"

Wessenator

Karim Benzema zag zijn Frankrijk tegen Engeland goed spelen en zegt dat het team geïnspireerd is door de spelopvatting van het huidige Spaanse elftal. "We proberen ze na te doen."

"Frankrijk speelt nu een beetje zoals Spanje", vertelt spits Benzema na afloop aan Goal.com. "Het logisch dat we ze na proberen te doen, want Spanje speelt zeer mooi met hun stijl van twee keer raken, ze zijn zeker een voorbeeld. Maar natuurlijk, zoals Spanje ook overkomt, is het moeilijk als je tegen een team speelt dat je op staat te wachten en mensen achter de bal zet, zoals vandaag gebeurde."

Volgens Benzema is het geen toeval dat Les Bleus goed voor de dag kwamen in hun eerste wedstrijd. "We hebben een goede voorbereiding gehad, we waren klaar voor deze wedstrijd. Het is zonde dat we gelijk hebben gespeeld, maar uiteindelijk is dit een mooi punt. Het was zeer warm en fysiek was het moeilijk voor ons. We zullen proberen Oekraïne te verslaan."

Benzema, als inmiddels ervaren internationale ster, voelt zich één van de leiders van het vernieuwde Franse elftal. "Ik zie mezelf als een leider in dit team, ik coach meer dan bij Real Madrid. We zijn een goede groep en winnen voor de supporters, niet voor de pers of voor onszelf."