FOK!filmtips van de dag: Escape from New York

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film. Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Escape from New York is vandaag de FOK!filmtip van de dag en deze film is te zien om 23:00 op RTL 7. Aangezien de misdaagcijfers met maar liefst 400% gestegen zijn wordt er in 1988 een muur rond Manhattan gebouwd en verandert het eiland in feite in een streng bewaakte gevangenis. In 1997 wordt vervolgens het presidentsvliegtuig gekaapt als protest tegen de politiestaat en landt het toestel met de president binnen de muren van het eiland. Snake Plissin moet op dat moment juist de gevangenis in en kan zijn vrijheid terugwinnen door de president de helpende hand te bieden. Overigens vormde de hoofdpersoon de inspiratie voor Solid Snake, hoofdpersoon uit de Metal Gear videospellen.

                                                    Originele trailer Escape From New York uit 1981.

Om 20:30 op RTL 8 is nog de film Death Becomes Her te zien. Helen en Madeline hebben een gruwelijke hekel aan elkaar. Om te beginnen is Madeline getrouwd met Ernest, maar hij heeft ook een relatie met Helen. Beide vrouwen zijn afhankelijk van Ernest voor de plastische chirurgie die ervoor moest zorgen dat ze er jong uit blijven zien. Als Madeline een middel ontdekt dat het ouder worden tegen gaat besluit Helen het ook te gaan gebruiken. Het middeltje werkt prima, en heeft slechts één bijwerking: de werking ervan is definitief en ze zijn onsterfelijk geworden. Of beide vrouwen hier blij mee zijn....

Veel kijkplezier vanavond!