Supporters willen Portsmouth overnemen

Peterselieman

Een groep fans wil de noodlijdende voetbalclub Portsmouth overnemen. Dat meldt de BBC maandag. De Portsmouth Supporters Trust hoopt binnen zeven dagen met bewindvoerder Trevor Birch te kunnen praten om het aanbod van de fans te kunnen toelichten.

De in Hong Kong gevestigde zakenman Balram Chainrai deed eerder een bod op de Zuid-Engelse club. Op 25 juni stemmen de crediteuren over zijn bod. "Hopelijk hebben de crediteuren dan twee aanbiedingen om uit te kiezen", maakt woordvoerder Scott Mclachlan van de fans de intenties duidelijk.

Chainrai was al eerder eigenaar van Portsmouth, maar was dat naar eigen zeggen om zijn investering in de club te beschermen. Hij zou zeventien miljoen pond te goed hebben van de club. "Hij wil geld uit de club halen", stelt Mclachlan. "Wij willen juist geld in de club steken."

Portsmouth speelde in het seizoen 2009-2010 nog in de Premier League toen de club uitstel van betaling aan moest vragen. Dat leverde puntenaftrek op en degradatie naar het Championship was onvermijdelijk. Afgelopen seizoen ging het weer mis en nu zakte de club af naar de League One, het derde Engelse niveau.