Button radeloos na P16 in Montreal

Peterselieman

McLaren-coureur Jenson Button is radeloos na zijn zestiende plaats gisteren in de Grand Prix van Canada. De Brit krijgt zijn bolide nauwelijks vooruit, terwijl zijn teamgenoot Lewis Hamilton de race in Montreal op zijn naam wist te schrijven.

"Ik vind het heerlijk om een Formule 1-auto te besturen en kruip telkens weer vol goede moed achter het stuur, maar na twee ronden kan ik dan vervolgens totaal geen grip meer vinden en ik weet echt niet hoe dat komt. Ik kan me niet voorstellen dat het aan de banden toe te schrijven valt. Het lijkt me onmogelijk dat ik als enige coureur totaal niet met de Pirelli's om kan gaan, ook al had ik vandaag wel enorm veel last van hoge bandenslijtage. Het gaat nu al een aantal races zo."

Button wist van de afgelopen drie races alleen in Spanje nog twee punten te scoren, terwijl hij in Monaco uitviel. Ook in die wedstrijden kwam hij veel tekort op Hamilton. "Ik kom anderhalve seconde tekort op de jongens die vooraan rondrijden, en één van die jongens is mijn teamgenoot Lewis Hamilton. Als coureur ben ik echter niet anderhalve tel langzamer dan Lewis, dat weet ik wel van mezelf, dus het moet iets met de auto zijn."

Button is samen met McLaren hard aan het werk om uit te zoeken waar de problemen vandaan komen. De Brit won in Australië de eerste race van het seizoen, maar zakte daarna weg. Hij hoopt het tij snel te kunnen keren. "We hebben wel telkens goede ideeën om uit te proberen, maar die lopen dan weer op niets uit."