Black Mesa: Source laat weer van zich horen

Mday

Terwijl we Valve smeken om een teken van leven van Half-Life (Episode) 3, komen er uit onverwachte hoek tekenen van leven die menig Half-Life fan blij zal maken. Black Mesa: Source, een op de Source engine gebaseerde remake van Half-Life 1, is na ruim 4 jaar stilte weer actief.

Met de afwezigheid van updates werd er niet meer verwacht dat de mod ooit een speelbare versie zal krijgen, maar sinds dit weekend is er op de Facebook-pagina van de makers een belofte verschenen. Bij 20.000 likes zullen ze zogenaamde 'new media' uitbrengen, waarbij veel fans denken dat dit wel eens een releasedatum voor de mod zal bevatten.

Black Mesa: Source is sinds 2004 in ontwikkeling en heeft gaandeweg steeds indrukwekkendere trailers uitgebracht. In 2005 werd aangekondigd dat de mod in 2009 gratis zou worden gereleased, maar sinds dat jaar is niets meer van de game vernomen. 

De mod zal een remake zijn van Valve's hit Half-Life 1, die in 1998 is uitgebracht. We houden jullie op de hoogte. Geef in de tussentijd even een Thumbs Up op de Facebook-pagina van de makers. Hieronder een trailer uit 2009.