[Groep D] Vooruitblik: Oekraïne - Zweden

Sjors (Sj0rSz)

Om 20:45 uur starten ook de laatste twee landen aan hun EK voetbal. Dan staat namelijk de laatste wedstrijd in groep D, die tussen Oekraïne en Zweden gaat, op het programma.

Oekraïne kan voor het eerst gaan schitteren op het EK voetbal. Zes jaar geleden was het land ook te zien op het WK voetbal en reikte toen tot de kwartfinales, waar het verloor van latere winnaar Italië.

Acht spelers die in 2006 in de selectie zaten, zijn nu ook weer opgeroepen. Het gaat om Voronin, Milevskij, Nazarenko, Pyatov, Shevchenko, Rotan, Gusev en Timoshchuk. De laatstgenoemde speler was met zijn ploeg Bayern München nog actief in de finale om de Champions League.

Zweden geeft voor de vijfde keer acte de présence op de eindronde van een Europees kampioenschap. In 1992 beleefden de Zweden hun hoogtepunt door tijdens het EK in eigen land de laatste vier te bereiken. Bij de Zweedse selectie zitten vier spelers die in de Eredivisie actief zijn. Het gaat om Rasmus Elm, Ola Toivonen, Andreas Isaksson en Emir Bajrami.

De wedstrijd tussen Oekraïne en Zweden wordt gespeeld in NSC Olimpiyskiy Stadium in Kiev en staat onder leiding van de Turkse arbiter Cüneyt Çakir.



Opstellingen:

Oekraïne:
Pyatov; Gusev, Khacheridi, Mychalyk, Selin; Tymoshchuk, Nazarenko; Yarmolenko, Voronin, Konoplyanka; Shevchenko

Zweden:
Isaksson; Mellberg, Olsson, Granqvist, Lustig; Källström, R. Elm, Toivonen, Larsson; Ibrahimovic, Rosenberg