[Groep B] Uitslag Duitsland - Portugal

Boris (borisz)

In het Oekraïnse Lviv speelden de twee andere tegenstanders van het Nederlands elftal tegen elkaar. Duitsland won het duel met 1-0 door een doelpunt van Mario Gomez. 

Duitsland kreeg in de eerste minuut direct een grote kans. Mario Gomez kopte een voorzet vanaf de rechterkant in, maar de Portugeze doelman Rui Patricio redde attent. Even later redde de Portugeze doelman opnieuw belangrijk. Thomas Müller gaf een voorzet aan Lucas Podolski, maar die weet niet te scoren.

In de twaalfde minuut volgde de eerste gele kaart van de wedstrijd als Hélder Postiga doorglijdt op doelman Manuel Neuer. Even later komt Christiano Ronaldo voor het eerst aan de bal. De speler van Real Madrid schopt de bal het strafschopgebied in, maar Postiga weet het niet af te maken. Uiteindelijk werd het een corner die niets opleverde.

Nani in duel met Badstuber (Foto: Pro Shots)

Na 25 minuten spelen speelt Sami Khedira de bal naar Gomez en die scoort. Echter dit doelpunt gaat niet door, er was al gefloten door arbiter Lannoy voor een overtreding. Podolski schoot evenlater de vrije trap in de muur. Portugal lijkt het prima te vinden dat Duitsland steeds op mag komen.

De laatste minuten van de eerste helft zijn voor Portugal. Nani kwam door vanaf de zijkant, maar werd gevloerd door Badstuber. De Duitser moest dat bekopen met een gele kaart. Even later kregen ze een corner en het schot van Pepe belandde op de onderkant van de deklat, de bal stuitte op de lijn en weer terug het veld in. Dit was tot dan toe de grootste kans van de wedstrijd.

Duitsland kreeg de eerste kans na de pauze. Schot van Podolski werd geblokt en een kans van Müller leverde slechts een corner op waaruit Khedira naast kopte. Duitsland kreeg in de eerste deel van de tweede helft nog wat kansen, maar gevaarlijk werd het niet. Coentrão kreeg nog wel geel na een tackle op Schweinsteiger.

Ronaldo maakt een omhaal (Foto: Pro Shots)

In de 72ste minuut kopte Gomez raak na een voorzet van Khedira. Na de vele kansen wist Duitsland eindelijk doelman Patricio te passeren. Een paar minuten later werd Gomez alsnog gewisseld voor Misoslav Klose die aan zijn 117ste interland mag spelen.

Portugal drong nog aan in het slot van de wedstrijd. Nani kreeg twee kansen. Een bal van Oliviera werd gered door doelman Neuer. Portugal kreeg nog een corner in de laatste minuut, maar Alves kopte de bal over. In een matig duel bleef het 1-0 voor Duitsland.

Duitsland

1-0

Portugal

 73' Gomez     
 
 Gele kaart: Badstuber, Boateng (Duitsland), Hélder Postiga, Coentrão (Portugal)
 
Stadion: Arena Lviv, Lviv
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Lannoy(FRA)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
Hummels
Badstuber
Boateng
Podolski
Khedira
Müller(Bender 93')
Schweinsteiger
Özil(Kroos 87')
Gómez(Klose 80')
  Rui Patrício
Pereira
Pepe
Alves
Coentrão
Meireles
Veloso
Moutinho
Nani
Hélder Postiga(Oliveira 70')
Ronaldo