Arnesen: "Gelijkspel prima voor Denen"

Olga Kroeders

Voor Frank Arnesen is het duel tussen Nederland en Denemarken vanavond speciaal. De technisch directeur voorspelt een gelijkspel.

Arnesen is voormalig Deens international, maar heeft desondanks ook een sterke associatie met Nederland. De huidige technisch directeur van Hamburger SV speelde voor zowel Ajax als PSV. Hoewel Oranje vanavond als favoriet aan het duel met Denemarken begint, ziet Arnesen ook zeker kansen voor zijn landgenoten. "Ze moeten top zijn en profiteren van de mindere kanten van Oranje."

"Waarschijnlijk speelt Jetro Willems achterin bij Oranje, met Ron Vlaar naast zich, omdat Joris Mathijsen geblesseerd is", laat Arnesen optekenen door De Telegraaf. "De vraag is hoeveel Vlaar over heeft. Dennis Rommedahl is nog altijd razendsnel en staat er vaak in soort wedstrijden."

Arnesen durfde zelfs nog een voorspelling te doen van het eerste duel in groep B. "Ik denk 1-1, dat zou prima zijn voor Denemarken", aldus de Deen. Het duel van vanavond zal om 18:00 van start gaan en wordt gespeeld in Charkov.