Cech: "Tweede wedstrijd cruciaal voor ons"

Olga Kroeders

Petr Cech was na afloop van het verloren EK-duel tegen Rusland logischerwijs teleurgesteld. De goalie beseft dat Tsjechie het tweede duel moet winnen om uitschakeling te voorkomen.

Hoewel de Tsjechen nog goed begonnen aan het duel met Rusland, werd er uiteindelijk vrij kansloos met 4-1 verloren. Cech toonde zich na afloop teleurgesteld en weet dat zijn ploeg zich geen misstap meer kan permitteren. De duels tegen Polen en Griekenland zullen gewonnen moeten worden. "Die twee wedstrijden zijn cruciaal voor ons."

"De eerste wedstrijd laat zien hoe de verhoudingen in de groep liggen", vertelt Cech aan Fifa.com. "Maar het is geen sleutelduel. Dat is de tweede wel, want als we dan falen worden onze kansen op door te gaan naar de volgende ronde wel heel erg klein."

De Chelsea-doelman eist in de volgende duels meer scherpte van zijn verdediging, die gisteravond te veel ruimte weggaf. "We moeten onze defensie verbeteren, maar ook onze combinaties want we verloren veel te vaak de bal. Dan wordt het erg lastig."