[Groep B] Vooruitblik: Nederland - Denemarken

Sjors (Sj0rSz)

Het Nederlands elftal en Denemarken gaan vanavond om 18:00 uur op herhaling. Twee jaar geleden speelden beide landen namelijk ook hun eerste groepswedstrijd tegen elkaar. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2-0 zege voor Oranje.

Als we naar de onderlinge resultaten gaan kijken, speelden het Nederlands elftal en Denemarken tot nu toe 30 keer tegen elkaar. Twaalf keer trok Oranje aan het langste eind, waar de Denen acht keer wonnen. Daarnaast werd ook nog tien keer gelijk gespeeld. De laatste remise komt uit 1992. Toen slaagde Nederland er uiteindelijk niet in om de Denen tijdens de strafschoppen uit te schakelen.

De grote vraag bij Oranje is welke speler in het hart van de verdediging wordt geposteerd. Zoals bekend speelt Joris Mathijsen niet, dus de verwachting is dat Ron Vlaar of Wilfred Bouma de voetballer van Malaga CF zal vervangen. Dit hangt echter ook af van het feit of Jetro Willems inderdaad op de linksback-positie wordt geposteerd.

Bondscoach Morten Olsen van Denemarken ondervindt nauwelijks problemen in aanloop naar het eerste groepsduel op het EK voetbal. Christian Eriksen is weer fit na een liesblessure, waar Niki Zimling nu in de lappenmand zit. De voormalig speler van N.E.C. Nijmegen raakte tijdens de laatste training geblesseerd. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig deze is.

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina en wordt in het Metalist Stadium te Kharkiv gespeeld.



Vermoedelijke opstellingen:

Nederland:
Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems, Robben, van Bommel, Sneijder, de Jong, Afellay, van Persie

Denemarken:
Andersen, Jacobsen, Kjær, Agger, S. Poulsen, Kvist, J. Poulsen, Eriksen, Rommedahl, Krohn-Dehli, Bendtner