Mexico en Verenigde Staten maken geen fout

Boris (borisz)

Verenigde Staten, Mexico en Canada zijn de WK-kwalificatie begonnen met een overwinning. Amerika won met 3-1 van Antigua & Barbuda. Mexico rekende met af met Guyana met dezelfde cijfers en Canada won met 0-2 in en tegen Cuba. 

Verenigde Staten-aanvoerder Carlos Bocanegra opende na zes minuten de score. Vlak voor rust benutte Clint Dempsey een strafschop om de score te verdubbelen. Na een uur spelen kwam Antigua & Barbuda nog wel terug, maar Herculez Gomez zorgde direct dat het verschl weer twee doelpunten werd. 

In groep B kwam Mexico snel op 2-0 door doelpunten van Carlos Salcido en Giovani Dos Santos. Oud AZ-speler Hector Moreno scoorde nog in eigen doel. Het laatste doelpunt was ook een eigen doelpunt. Ditmaal van de Guynese verdediger John Rodrigues. Costa Rica kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen El Salvador. Het werd 2-2. 

In groep C hebben Canada en Panama de eerste drie punten binnen. Volgende week is de tweede speelronde in deze groepsfase. Per groep gaan er twee landen door naar de eindfase van de kwalificatie. In totaal zullen drie landen zich kwalificeren en een vierde land zal een playoff moeten spelen tegen de nummer vijf van Azië.  

Groep Thuis Uit Uitslag
A Jamaica Guatamala 2-1
A Verenigde Staten Antigua & Barbuda 3-1
B Costa Rica El Salvador 2-2
B Mexico Guyana 3-1
C Cuba Canada 0-2
C Honduras Panama 0-1